top of page

Social reproduktion

Eller hvordan man strejker i køkkenet og soveværelset, og laver en ny og bedre økonomi i processen.

"Tillykke, du er månedens medarbejder, fordi du altid hjælper med opvasken efter frokost".
Sådan kunne man drømme om, at en kåring på arbejdspladsen ville kunne tage sig ud. Men faktum er, at husarbejde sjældent bliver værdsat eller i det hele taget betragtet som rigtigt arbejde. Det på trods af at globalt set er langt mere værdifuldt end Silicone Valleys samlede aktiviteter. Og her har vi endnu nævnt, at det stadig primært er kvinder, der udfører arbejdet. Men husarbejde er grundlaget for al økonomi, da det er det, der reproducerer vores arbejdskraft, så vi igen kan gå på arbejde dagen efter.

 

Hvorfor interessere sig for ideen?

Anerkendelsen af husarbejdet som ikke bare rigtigt men også vigtigt arbejde har potentialet til at skabe en mere retfærdig økonomi, hvor der er kortere afstand mellem de forskellige personalegrupper på arbejdspladsen. Det er også en mulighed for at bruge feminismen som et aktiv, der skaber opmærksomhed på nogle medarbejderes skjulte men værdifulde arbejde. Måske var det på tide at anerkende dette arbejde? Gevinsten i form af arbejdsglæde og inklusion kan være stor.

 

Hvad kan ideen gøre for mig personligt?
Ideen om social reproduktion gør dig bedre i stand til at se og værdsætte det skjulte arbejde, der udføres omkring dig, og som en forudsætning for at du kan præstere. Det er den bedste opskrift for et lykkeligere samliv.

Målgruppe

Ledere og medarbejdere i virksomheder af alle størrelser samt foreninger og andre organisationer, hvor mange forskellige arbejdsopgaver eksisterer side om side. Og som altid: den alment interesserede lytter.

Book

Foredraget bliver altid tilpasset kundens behov. Kontakt mig for mere information angående pris og varighed.

bottom of page