top of page

Om Jakob Lovas

Jeg er filosof og optaget af, hvordan ideer kan påvirke vores liv og handlinger. Jeg er uddannet i filosofi og kritisk teori fra Københavns Univsersitet og Ludwig Maximilian Universität München, og har som lærer i filosofi undervist hundredevis af mennesker i vores kulturs bedste ideer og det potentiale, de har til at skabe forandringer. Jeg har holdt foredrag over hele landet og skrevet om mange forskellige emner. Mit fokus er altid at få filosofien væk fra den verdensfjerne abstraktion og ud i virkeligheden for at skabe værdi for mennesker. Her har filosofien et enormt overset potentiale.

Jeg elsker at arbejde med filosofi, fordi jeg i mødet med mennesker tydeligt kan se styrken i de ideer og spørgsmål, der desværre bliver stillet alt for sjældent. Fordi det er intet mindre end frihed, folk oplever, når de pludselig ser, at de ting, som de tager for givet, kunne være helt anderledes. Dét er gevinsten ved at være en Spørge-Jørgen.

Jeg er et højskolemenneske, der tror på dannelse og værdien af at virke i samspil med andre. Derfor er jeg medstifter af Danmarks grønne højskole, Højskolen Grobund, der ligger på Djursland ved Ebeltoft og holder kurser i tiny house byggeri, permakulturlandbrug og filosofi om grøn omstilling.

Jeg spiller i et folkemusikband, har blaffet over det meste af Europa, holder af fransk vin med krøllede navne, og bliver aldrig træt af at møde mennesker, der kan lære mig noget nyt. Jeg bor på Syddjurs med min kone og min søn.

Anker 2 teks

Om Tankeværk

Tankeværk er en foredrags- og kursusvirksomhed, der bruger filosofi til at fremme meningfuldhed og nytænkning.

Ideen til virksomheden blev udtænkt i 2023 i frustration over den vanetænkning, der så ofte sniger sig ind på alle niveauer af organisationer og mennesker imellem. Tankeværk er et forsøg på at bringe nysgerrigheden og iderigdommen ind i centrum af virksomheders og menneskers tankegang.

Det er Tankeværks målsætning at bringe nysgerrigheden og iderigdommen ind i centrum af vores tankegang. Tiden skriger efter fremragende ideer, der kan drive udviklingen i en bedre retning. Her er det er afgørende at få filosofien ud og virke hos virksomheder og mennesker.

Anker 2 teks
bottom of page